Angajament

Aveţi angajaţi care se implică activ în proiecte sociale?

Da. Încă de la înfiinţarea noastră în anul 1986, implicarea socială este o parte componentă foarte importantă a culturii noastre corporative. Prin urmare, angajații noștri sunt chiar încurajaţi şi sprijiniţi spre a-şi ajuta semenii.

Uta Poser (consilier la bonhelp) şi directori “bonprix” - Rien Jansen şi Dr. Marcus Ackermann vizitează școala de surzi Tirupur

Încă din anul 2001, angajații bonprix se angajează social pentru o şcoală de surzi din sudul Indiei. Aici, au parte de un cămin şi se bucură de educație peste 350 de copii foarte săraci, dintre care foarte mulți orfani. În Școala Tirupur School for the deaf aceşti copii pot să învețe limbajul semnelor, să citească, să scrie, să înveţe tot ceea ce se predă şi în celelalte școli.

Casa de copii Sternenbrücke este un alt loc care să află adânc ancorat în sufletele angajaţilor noştri din Hamburg. Din anul 2003, această instituţie specială are rolul de a oferi copiilor şi tinerilor grav bolnavi o viaţă cât mai frumoasă şi mai liniştită, până la venirea sfârşitului. Aici sunt sprijiniţi, de asemenea, şi părinţii, fraţii, surorile, bunicii, precum şi prietenii acestor copii. Noi ne implicăm, de asemenea, cu toată inima.

Ce implicare aveți pentru depistarea timpurie a cancerului de sân?

Suntem conștienți că șansele de vindecare în cazul cancerului de sân sunt mai mari când acesta este depistat din timp. Cancerul de sân se manifestă la mai bine de 70.000 de femei pe an și este cea mai des întâlnită formă de cancer în Germania. Am organizat împreună cu Brustkrebs Deutschland e. V. (Organizația împotriva cancerului la sân din Germania) o acțiune de sensibilizare față de cancerul la sân și importanța unui control medical individual. Prin colecția de lenjerie intimă "Pink Collection" bonprix dorește de asemenea, atragerea atenției publice asupra necesității depistării timpurii a cancerului de sân. Diverse etichete cu mesaj, precum "Brustkrebs sollte Dich kratzen! (Cancerul la sân ar trebui să te irite)" și un mic manual de instrucțiuni pentru palparea sânului sunt elemente reprezentative ale campaniei și acestor sutiene.

Cât de importantă este pentru voi o atmosferă bună la muncă?

Foarte importantă.

Noi, cei de la „bonprix“, punem mare preţ pe satisfacţia angajaţilor noştri. Un ton prietenos, un climat plăcut şi munca de echipă sunt extrem de importante pentru noi toţi.

Pentru că printre colegii noştri sunt foarte mulţi părinţi cu copii mici, programul de lucru la noi este foarte flexibil. Și, pentru faptul că suntem o companie din cadrul Grupului Otto, angajații noștri beneficiază de o gamă largă cursuri suplimentare de formare și de un management cuprinzător de sănătate.

Puteţi deveni activi şi pentru angajaţii voştri?

Programul nostru de sănătate este numit aktiv.net, iar numele spune deja multe.

Aktiv.net ne oferă posibilitatea să devenim activi la locul de muncă și în timpul pauzelor, printr-un program sportiv special „din cap până-n picioare“ și evident pentru suflet. De pildă, dis-de-dimineață, înainte de începerea lucrului putem face o serie de exerciţi de fitness, apoi la prânz - un program de relaxare prin întinderea muschilor, și după terminarea muncii putem încheia cu pilates sau cu gimnastică specială pentru spate.

Toate aceaste se potrivesc de minune cu felul nostru de a munci. Şi pentru că ne place sportul: drumurile scurte, ierarhia plană, puterea de decizie rapidă şi o adiere proaspătă de vânt ţin de normalitatea zilelor noastre de muncă.

Oare ne-am potrivi bine şi cu dumneavoastră?

în sus