Clima

Cum respectați apa și cum controlați consumul acesteia?

Știm cât de prețioasă este apa, de aceea avem mare grijă cu această resursă. Cel mai redus consum îl avem în timpul acțiunii Cotton made in Africa (bumbac produs în Africa), pentru care se utilizează apă ploaie colectată. Astfel se economisesc cca. 2000 litri de apă pe kg de bumbac. În legatură cu acest subiect intenționăm să realizăm în viitorul apropiat alte trei proiecte legate de reciclarea apei.

Unul dintre aceste proiecte a demarat deja: împreună cu partenerii noștri am deschis în Vietnam o firmă numită CleanDye. Acolo se va utiliza în curând o metodă revoluționară de colorare, folosind pentru această etapă CO2 în loc de apă. Astfel, la colorarea unui tricou vom economisi cca. 25 de litri de apă, iar CO2 folosit va fi reciclat. În plus, procesul de producție nu va fi unul bazat pe folosirea chimicalelor. De trei ori mai bine pentru mediul înconjurător!

Pentru noi nu numai tehnologia aduce o perspectivă revoluționară, ci și faptul că investim direct în lanțul logistic de transport. Din poziția de asociați ai noii fabrici construite, ne putem fixa un nivel ridicat de cerințe și standarde și dezvolta în propriul ritm.

Cum pot reduce furnizorii voştri emisia de CO2?

De exemplu prin proiectul CPI2

CPI2 este o iniţiativă a companiei noastre care are scopul de a implica şi furnizorii în procesul de protecţie a mediului. Prin economia energetică. CPI2 oferă fabricilor posibilitatea să scadă simţitor consumul de energie, reuşind în acest mod să micşoreze efectiv şi amprenta proprie de CO2. Baza proiectului CPI2 este un program online care susţine fabricile, instruindu-le cum să folosească, să controleze şi să economisească cât mai eficient energia. Toate aceastea pentru o climă mai bună pentru fiecare dintre noi.

Cum garantați utilizarea responsabilă a substanțelor chimice?

În unele etape de realizare a textilelor sunt necesare produse chimice, precum cele pentru colorare, (pre)spălare sau imprimare. Pentru noi este imperativ ca aceste produse chimice să nu aibă un impact asupra oamenilor sau a mediului înconjurător.

Pentru aceasta lucrăm de mulți ani în relație strânsă cu distribuitorii noștri, pentru a reuși un control al chimicalelor și folosirea unor resurse alternative. Acest tip de organizare are ca obiectiv reducerea impactelor negative. Planul nostru este să trecem de la noțiunea de ajutor general la cea de preocupare proprie, sau ceea ce numim self assessments (evaluare proprie) prin traininguri legate de folosirea sigură a chimicalelor, eliminarea responsabilă și reducerea utilizării acestora. Un bun exemplu este modulul chimicalelor de la CPI2. Astfel, la final, putem verifica dacă au fost respectate cerințele de siguranță impuse.

Ce faceţi voi concret, în compania voastră, pentru clima planetei?

Evităm, reducem şi reciclăm!

În cadrul companiei noastre Protecţia Mediului şi Climatului sunt cuvinte scrise cu literă mare! Din acest motiv, principiul evită, reduce şi recicleză a devenit o filozofie a companiei!

Fiecare dintre noi încearcă astfel la locul de muncă şi în timpul lucrului să evite risipa de energie şi să valorifice cât mai multe materiale de bază prin reciclare.

Prin urmare, doar prin evitare, reducere şi reciclare vom reuşi împreună să protejăm mediul şi clima planetei noastre!

Asta pot să fac şi eu!

Comandaţi haine doar în mărimea dvs. reală. Fiecare retur aduce cu sine noi căi de transport care dăunează mediului.

în sus