Codul de conduită

Este adevărat că toţi aveţi acelaşi ţel?

Da, noi avem un fel de busolă. Aceasta trebuie urmată de toţi, inclusiv de cei care colaborează cu noi.

Atunci când vine vorba de colaborarea cu furnizorii şi partenerii noştri, toţi ne ghidăm după idei exacte şi principii stricte. Cine vrea să muncească împreună cu noi, trebuie să urmeze aceeaşi cale cu noi. Codul nostru de conduită numit şi CODE OF CONDUCT (Codul de conduită) se bazează, printre altele, pe principiile convențiilor Organizației Internaționale a Muncii. Menținerea şi respectarea drepturile omului este literă de lege pentru noi toți.

Ceea ce ne dorim cu ardoare sunt locuri de muncă sigure și sănătoase pentru muncitori, orele de lucru reglementate, plata de salarii echitabile, libertatea de întrunire pentru drepturi, protecția mediului și lupta împotriva corupției.

Pe acest drum putem merge doar împreună, fără excepţie!

Sunteţi capabili să îmbunătăţiţi condiţiile de muncă?

Da, şi o facem deja. Prin intermediul programului nostru social.

Programul nostru social este responsabil pentru respectarea CODE OF CONDUCT- ului, precum și pentru îmbunătățirea continuă a condițiilor de muncă. Acest lucru înseamnă în mod concret că: dorim să creăm locuri de muncă sigure și sănătoase în fabricile furnizorilor noștri, orele reglementate de lucru, să se plătească salarii echitabile, să se asigure libertatea de întrunire, organizare sau negociere colectivă; iar munca prestată de copii sau munca forţată să fie total interzise. Pentru toate aceastea există verificări independente (așa-numitele audituri) în fabricile furnizorilor noştri.

La fel de importante sunt sesiunile de instruire și atelierele de lucru pe care le desfășurăm în cadrul programului nostru social, la nivel mondial. Ele ajută, de asemenea, la o îmbunătăţire perpetuă a condițiile de muncă. Prin urmare, pentru noi este foarte important ca parteneriatul cu furnizorii noștri să fie strategic şi pe termen lung. Deoarece, doar împreună putem realiza ceva.

Cu ce se mai ocupă programul vostru social?

Pentru a acorda o mai mare importanță standardelor sociale în întreaga lume, Grupul Otto (din care face parte şi „bonprix“) ia parte activ la inițiativele organizațiilor internaționale.

Ca de exemplu, în calitate de membru fondator al, BSCI care are în prezent ca membri mai mult de 1500 de companii din intreaga lume. Scopul BSCI este să facilizeze o îmbunătățire permanentă a condițiilor de muncă în cadrul lanțului internațional de intreprinzători. Pentru acest lucru, sunt efectuate verificări independente (așa-numitele audituri) în fabricile furnizorilor.

Împreună cu organizațiile internaționale, Grupul Otto a semnat pentru fabricile de textile din Bangladesh un acord de protecție al construcților şi împotriva incendiilor numit: Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh

, pentru ca oamenii care muncesc pentru produsele noastre să se bucure de un loc de muncă sigur.

O lucrătoare surprinsă la prelucrarea bumbacului (CmiA, Africa de Vest) © Paul Hahn
Cum vă implicaţi exact în cadrul înţelegerii "Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh"?

Acest acord s-a facut astfel incat toţi oamenii care lucrează într-o fabrică din Bangladesh, să aibă parte de un loc de muncă sigur şi sănătos.

Ca urmare a catastrofei petrecute în Bangladesh, în anul 2013, atunci când fabrica Rana Plaza s-a prăbuşit, Grupul Otto a iniţiat  Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh. (acordul privind siguranţa clădirilor şi protecţia contra incendiilor pentru fabricile din Bangladesh). Scopul acordului este acela de a garanta muncitorilor locuri de muncă sigure și sănătoase.

Prin urmare, acest acord conține reglementări cu caracter obligatoriu, executor și transparent pentru inspecțiile independente, cu rapoarte care pot fi puse la dispoziţia publicului. Măsurile de consolidare şi de reparație sunt obligatorii, iar clientul internațional trebuie să preia o parte din costuri.

Ce înseamnă de fapt "BSCI"?

BSCI este prescurtarea pentru "Business Social Compliance Initiative".

Această inițiativă a luat fiinţă în anul 2004, iar Grupul Otto se numără printre membrii fondatori. Între timp, iniţiativa „BSCI“ este îmbrăţişată de peste 1500 de companii din întreaga lume și toate au un singur scop: îmbunătățirea standardelor sociale în cadrul lanțului de aprovizionare la nivel mondial. În mod detaliat, acest lucru înseamnă: locuri de muncă sigure și sănătoase, ore de lucru după program prestabilit, salarii decente, libertatea de asociere, organizare și negociere colectivă, precum şi eliminarea muncii prestate de copii și a muncii forțate. Pentru toate aceastea există verificări independente (așa-numitele audituri) în toate fabricile furnizorilor noştri.

Faceţi şi voi parte din Alianţa Textilelor?

Da, noi sunt parteneri.

Din iunie 2015 Grupul Otto face parte din Alianţa pentru produse textile durabile (Alianţa Textilelor) , iniţiată chiar de guvernul german. Scopul acestei alianţe este acela de a îmbunătăţii necontenit standardele ecologice şi sociale în cadrul lanţului de producţie a textilelor, alături de inteprinderi, asociaţii non-guvernamentale şi chiar de clasa politică. Grupul Otto a susţinut această iniţiativă încă de la început şi este implicat într-un mod activ în dezvoltarea obiectivelor şi activităţiilor acesteia.

în sus