Resurse

În ce manieră folosiţi resursele noastre naturale?

Cu responsabilitate şi respect.

O ramură foarte importantă a companiei noastre o reprezintă utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Una dintre aceste resurse este apa. Pentru că majoritatea produselor noastre textile sunt din bumbac, avem nevoie de foarte multă apă. O altă resursă importantă pentru noi este lemnul. Din el este fabricată şi hârtia necesară pentru producerea cataloagelor noastre.

O muncitoare surprinsă la prelucrarea de recoltei de bumbac (CmiA, Africa de Vest) © Paul Hahn
Există culturi de bumbac care protejează clima şi resursele?

Da. Spre exemplu: "Cotton made in Africa" şi bumbacul organic.

"Cotton made in Africa"  CmiA „Cotton made in Africa“ este o iniţiativă pe care o promovăm în mod activ de mai mulţi ani. Prin cultivarea, recoltarea şi vânzarea acestuia, atât omul, cât şi natura au mai multe de câştigat, nu doar bumbac. Şi aceasta deoarece proiectul CmiA este responsabil din punct de vedere social, având un efect protector asupra mediului şi climei. De exemplu, prin faptul că ţăranii au fost instruiţi cum să utilizeze pesticidele, iar recoltarea bumbacului se face manual, fără ajutorul maşinilor. Iar datorită faptului că aceste culturi de bumbac sunt irigate printr-o metodă naturală, se economisesc mai mult de 2000 litri de apă pe kilogramul de bumbac, în comparaţie cu bumbacul obţinut prin metode convenţionale.

Chiar şi prin bumbacul organic se economiseşte multă energie naturală. Datorită faptului că acest soi de bumbac este mult mai rezistent, nu este nevoie să fie produse pesticide sau alte îngrăşăminte, ceea ce face ca emisia de dioxid de carbon să fie redusă în cantităţi mari. Amprenta de CO2 pentru un tricou din bumbac organic este cu mult mai mică decât cea a unui tricou confecţionat cu bumbac convenţional.

Din aceste motive vom susţine pe mai departe aceste proiecte şi vom cultiva în continuare „Cotton made in Africa“ şi bumbacul organic.

Bavlna (CmiA, západná Afrika)© Paul Hahn
Pot fi clima şi natura ocrotite prin producţia de lemn?

Da. Iar noi folosim acest lemn din ce în ce mai mult.

Şi lemnul este pentru noi o resursă importantă. Noi îl folosim pentru hârtia folosită în birourile noastre precum şi pentru cataloagele noastre. În birourile companiei noastre se lucrează în mare parte cu hârtie reciclată. Noi avem ţelul ca până în anul 2020 peste jumătate din hârtia folosită pentru cataloagele noastre să fie însemnată cu certificatul FSC®. Asftel, vor putea şi mai mulţi pini, molizi şi stejari vor putea să crească în condiţii de viabilitate.

Asta pot să fac şi eu!

Spălaţi produsele noastre la temperaturi mici. Hainele uşor murdare devin curate şi la 30 de grade.

O floare de bumbac, ajunsă la maturitate, se deschide (CmiA, Africa de Vest) © Paul Hahn
în sus