Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

cocooning

Cocooning – un trend de lifestyl

06.08.2019

cocooning

Cine nu ştie cum este atunci când un termen limită se apropie cu viteză, un mail de la şef este aşteptat cu tensiune sau atunci când membrii familiei şi prietenii işi doresc mai multă atenţie? Viaţa de zi cu zi poate fi uneori foarte stresantă, de aceea este chiar indicat să ne facem timp pentru a noi înşine, să evadăm din cotidianul inevitabil legat de o sumedenie de griji şi să ne oferim pur şi simplu luxul de a face ceva bun doar pentru noi.

Ce înseamnă cocooning?

„Cocooning” este trendul prin care se reuşeste transformarea propriul cămin într-un izvor de energie, direct între cei „patru pereţi” de acasă.

Mai simplu spus, aşa cum denotă şi cuvântul „cocon”, acest trend înseamnă să faci din propria ta locuinţă o oază plină de tandreţe şi căldură, unde să foloseşti timpul doar pentru tine.

Cu câteva trucuri simple, precum lumânări romantice, pături delicate şi perne reconfortante se poate face din orice cameră un loc unde relaxarea e la ea acasă.

cocooning

Cuvântul magic se numeşte – wellness! Este vorda de ceea ce danezii, poporul considerat cel mai fericit din Europa, l-a denumit „hygge”, adică arta de a folosi perfect spaţiul dintre cei „patru pereţi” şi de a face ceva pentru sine. Ţinta principală a wellness-ului este relaxarea! Pentru aceasta, liniştea şi petrecerea timpului cu savoare sunt extrem de importante, în timp ce zgomotul şi agitaţia trebuie total eliminate.

Iată cinci idei de relaxare de la noi:

1

O baie lungă

Aşa se poate, de pildă, porni într-o zi specială de wellness: lasă-te alintată de o baie călduţă, relaxantă, şi uită pur şi simplu tot ceea e este în jurul tău!

2

Somn indestulător

În perioadele stresante, adeseori ne băgăm în pat prea târziu şi de trezim mult prea devreme de cele mai multe ori, cu toate că orele de somn sunt extrem de importante pentru a oferi corpului posibilitatea de a se regenera. Deci, hai la culcare cât mai devreme!

3

Brunch cu prietenii

Profită de weekend pentru un mic-dejun prelungit sau chiar pentru un brunch împreună de prieteni. Mâncarea bună, posibilitatea de a povești tot felul de nimicuri şi timpul petrecut alături de fiinţele dragi este programul perfect de relaxare.

Tot ceea ce ai nevoie pentru un smoothie bowl:

  • 250g mure îngheţate
  • 1 banană
  • 20cl lapte
  • 2 linguri fulgi de secară
  • 1 lingură seminţe de chia
  • 20ml sirop de arţar
cocooning
4

Sport

Sport? Da, chiar şi sportul poate relaxa: printr-o simplă sesiune de yoga îţi poţi elibera mintea rapid de toate acele lucruşoare enervante.

cocooning

Tot ceea ce ai nevoie pentru crema scrub de corp:

  • 100g zahăr maro
  • 8cl ulei de cocoș
  • 30g cafea pulver
5

Spa-Day pentru acasă

Cel mai frumos ar fi pentru început să aprindeţi o lumânare aromată şi să puneţi un disc cu muzică relaxantă. Apoi, puteţi de pildă să continuaţi cu o cremă scrub de body. Nu este deloc imposibil să vă bucuraţi de un peeling pentru corp obţinut din ingrediente puţine, făcut pur şi simplu de propria mână.

cocooning