Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Cum alegem o fustă în funcție de siluetă?
Profită de sfaturile noastre!

28.02.2020

Fuste cu o lungime și formă diferită? Doamnele le adoră! Cu siguranță, fiecare femeie are cel puțin câteva modele în garderoba ei. La urma urmei, acest element senzual al stilizărilor de damă însoţeşte reprezentantele sexului frumos în diverse situaţii: la birou, pe plajă, în timpul unei întâlniri, a unei petreceri sau a unei sărbători în familie. În ghidul nostru, vă prezentăm o imagine de ansamblu asupra diferitelor modele de fuste și vă sugerăm care vor fi potrivite pentru fiecare tip de siluetă.

Fuste scurte
- un accent tineresc în compoziție

Cu siguranță merită să faci din când în când ceea ce cântă trupa Czarno-Czarni în single-ul lor din 1998, adică „arată-ți picioarele”. Fustele scurte care ajung până la genunchi conferă stilizării o libertate tinerească, senzualitate și chiar un pic de romantism. Vara, este suficient să le combini cu un T-shirt și sandale confortabile, iar toamna și iarna arată perfect cu dresuri și botine. Mai jos sunt câteva sfaturi atât pentru femeile cu o siluetă suplă, cât și pentru femeile care au o siluetă mai plinuță.

Fusta trapez de damă

Setul format dintr-o fustă scurtă, ușor evazată în partea de jos și o bluză înflorată, este o idee minunată pentru un stil inspirat din moda adolescentină. Arată fermecător, întinerește și evidenţiază perfect coapsele suple! În fustele trapez arată cel mai bine doamnele cu silueta tip „triunghi inversat” și „dreptunghi”.

Croială dreaptă

Doamnelor cu forme ușor mai pline (cu siluetă tip „pară”, „măr”, „clepsidră”), le recomandăm să renunțe la fuste trapez și să le înlocuiască cu modele cu o croială dreaptă, care conferă supleţe siluetei. Merită să alegeți o fustă cu talie înaltă, care, la rândul ei, va ascunde o burtică mai mare. Pentru această stilizare am ales, de asemenea, dresuri subțiri, negre și un cardigan negru fără nasturi - elemente care vor conferi suplețe optică figurii.

Fuste de damă tip creion

Această croială simplă de fuste este una dintre cele mai clasice și, prin urmare, universale. Sunt potrivite pentru fete tinere și doamne de vârstă mijlocie și, mai ales, perfecte pentru orice tip de siluetă! Doamnelor care au dimensiuni plus size le recomandăm să aleagă modele cu lungimea până la genunchi - fustele creion peste genunchi pot scurta puțin silueta și se știe, că pentru femeile cu un fizic mai masiv, fiecare centimetru suplimentar care le alungește picioarele este foarte favorabil. Fustele cu această croială conferă suplețe optică coapselor și purtate cu o cămașă sau bluză în interior, vă permit să obțineți efectul taliei de viespe! Nu uita, însă, că fustele creion „adoră„ tocurile înalte - un toc subțire, pătrat și bloc confortabil.

Perfecte pentru orice doamnă

Fustele de damă tip creion arată grozav atât în versiunea elegantă cât și denim, dar în a doua variantă, merită să fie purtate cu o curea. Pe lângă cămăși, puteți purta la acestea malete, creând astfel un look elegant, perfect pentru o business woman modernă. Pentru ambele stilizări am ales botine bine ajustate cu vârf ascuțit. Toate acestea pentru a menține proporțiile corecte ale compoziției.

Fuste lungi, elegante, adică înapoi la origini

În urmă cu peste o sută de ani, datorită dezvoltării mișcării sufragette și progresului emancipării, doamnele au renunțat la fuste lungi și voluminoase în favoarea modelelor mai scurte și chiar a pantalonilor care domină moda femeilor de zeci de ani. Fusta lungă a rămas mult timp în umbră, dar în anii 90 a revenit în modă. În prezent, reprezintă una dintre tendinţe, iar cu încălțămintea potrivită, creează o stilizare perfectă pentru fiecare anotimp. Trebuie subliniat faptul că, o fustă lungă și elegantă este un element de stilizare foarte expresiv, chiar dominant, motiv pentru care, nu o recomandăm doamnelor cu forme voluminoase. Fustele midi vor fi perfecte pentru acestea - puțin mai scurte decât modelele maxi, de aceea, combinația plus size nu va arăta prea masivă.

Sfatul nostru

Sfătuim doamnele de înălţime medie și joasă, să combine o fustă lungă cu tocuri înalte sau platformă.

Fuste de damă midi și maxi

Fusta maxi aerisită în culori bej calde, decorată cu un mozaic fantezist este o alegere excelentă pentru femeile cu postură mică. Pentru doamnele care au silueta de „pară”, „măr” sau „clepsidră”, am pregătit o fustă midi asimetrică. Am ales un model monocromatic, în culori întunecate, deoarece toate modelele expresive (cu excepția dungilor subțiri, longitudinale și punctelor mici) afectează negativ silueta.