Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Două modele atemporale,
care nu vor ieși niciodată din modă

06.03.2020

În fiecare sezon, moda ne oferă cele mai noi realizări, care, în funcție de preferinţele trendsetterelor, rămân pe rafturi mai mult timp sau fac loc unor produse noi. Cu toate acestea, există croieli și modele care rezistă perfect tendințelor și au însoțit femeile de ani buni în combinații elegante și cotidiene. Printre acestea un loc de onoare îl ocupă carourile scoțiene și modelul pepit. În acest ghid, vă prezentăm mai multe combinaţii cu aceste motive universale – le puteţi folosi în siguranţă acum și peste câțiva ani!

Carouri scoţiene – model celebru

Tartanul este un termen general pentru tipurile de carouri care împodobesc tartanul - țesătura care este folosită pentru a confecționa îmbrăcăminte tradițională scoțiană pentru bărbați, adică kiltul. Curios este faptul, că fiecare clan are propriul tip specific de carouri, motiv pentru care există cu adevărat multe tipuri. Dungile de diverse lățimi și culori care se încrucișează, permit obținerea a numeroase modele, creând de fiecare dată un efect original. S-a decis transferul acestor frumoase motive scoțiene la stilizări cotidiene, care sunt purtate nu numai în Scoția, ci în întreaga lume. Diverse tipuri de carouri inspirate din cultura scoțiană, apar, așadar, ciclic în colecţiile designerilor din ce în ce mai renumiți. Merită subliniat faptul că acest model este perfect atât pentru bărbați, cât și pentru femei și este potrivit și pentru vestimentații de afaceri cât și casual.

Carouri în stilizările street style

Fusta gri în carouri mărunte cu elemente bordo prezintă o combinaţie perfectă de culori. Funda mare legată în față îi adaugă fustei farmec. La aceasta am ales botine bordo pe o talpă groasă, cu o cataramă decorativă. Astfel, a fost creată o stilizare inspirată din moda vintage.

Pardesiu în carouri

Această stilizare am pregătit-o cu gândul la femeile care caută un set la modă și comod în stil casual. Blugii și pantofii trappers legați completați cu un pardesiu oversize în carouri și o maletă deschisă la culoare vor fi o stilizare outdoor perfectă, care poate fi purtată în timpul călătoriilor lungi. Carourile bej-bleumarin cu un motiv roșu overcheck sunt un element clasic care nu va ieși niciodată din modă.

Look adolescentin

Dacă vrei să combini eleganța cu stilul liber, atunci, un shirt larg în carouri cu ochiuri mari și botinele bej pe tocuri vor fi o lovitură la țintă. Pentru da o suflare tinerească stilizării, alegea la aceasta pantaloni mulați cu rupturi și un colier tip chocker la modă.

Pepit, adică șic parizian

Acest titlu trebuie tratat în mod direct, deoarece modelul pepit a apărut pentru prima dată în lume datorită designerului parizian - celebrei Coco Chanel. La începutul sec. XX acest model alb-negru, care prezintă niște pătrățele aranjate într-un mod specific, a început să decoreze pardesiurile, mănușile, rochiile, sacourile, și chiar dresurile. Cu toate că de la debutul modelului pepit în moda feminină au trecut mai bine de o sută de ani, acesta nu și-a pierdut deloc popularitatea. Rochiile cu model pepit sunt deseori alese pentru o petrecere de cocktail și ca ţinută elegantă pentru muncă, iar pantofii și gențile cu acest model caracteristic se potrivesc perfect cu rochia neagră mini. În puls, modelul pepit mărunt va decora perfect cămăşile masculine!

De mult te gândești să cumperi un set stilat datorită căruia vei crea un aspect total look sofisticat? Îți propunem să alegi un costum pentru femei cu model pepit, care se asociază subtil cu moda retro. Sacoul cu două rânduri de nasturi și pantaloni cu talie înaltă cu lungimea 7/8 sunt o vestimentaţie elegantă și mai comodă care este inspirată direct de pe străzile Parisului. La această stilizare am ales botine și cercei mari cercuri.