Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Ghid vestimentaţie tricotată

Tricotul este minunat! Potrivite în special iarna, articolele din tricot pot fi purtate şi în afara sezonului. Materialul tricotat se simte plăcut şi moale la atingere, iar în sezonul rece, cel mai important – călduros. Cardiganul tricotat este varianta cea mai simplă, dacă vă doriţi o piesă tricotată. Acestuia i se alătură, bineînţeles şi alte piese din tricot, moderne şi confortabile.

femeie pe verandă
scaun și masă
casă de țară

Tricot cu ochiuri mari

Moale şi comod

Tricot cu motive mari şi un material ce se simte plăcut la atingere – acestea sunt ingredientele cardiganului preferat! Poate fi combinat cu jeanşi şi ghete pentru o ţinută rusticală.

Tricot fin

Modern & confortabil

Cea mai fină variantă de tricot, ideală pentru un look de birou. Rochiile din tricot fin sunt deseori ornate cu paiete, perluţe sau fire lucioase şi pot constitui o ţinută de petrecere.

Variante de tricot

Împletitură largă

Tricot fin ripsat

Împletitură

Ripsat

Împletitură englezească

Ochiuri plasă

Împletitură netedă

Tricot neted

Cosiță

Împletitură

Cosiță lată

Motiv în dungi cu împletitură

Împletitură de orez

Ochiuri bobiţe

Împletitură netedă jacquard

Tricot fin cu motiv jaquard

Atenţie la sfaturile de întreţinere

Pentru a vă putea bucura o perioada mai lungă de articolele vestimentare tricotate deţinute, citiţi cu grijă regulile de întreţinere. Acolo găsiţi metoda de spălare recomandată şi temperatura indicată.

Lucrurile tricotate se păstrează întinse

Materialele tricotate ar trebui să fie păstrate întotdeauna în poziție culcată. Pe umeraș ar putea să se deformeze sub propria greutate, și cine ar dori să poarte pulovere cu mâneci sau partea de jos alungită?!?

Se recomandă spălarea cu mare atenţie

Întoarceţi articolul vestimentar din tricot pe dos înainte de spălare, pentru a evita uzura în timp a feţei. Utilizaţi detergent lichid, recomandat pentru lână. Nu utilizaţi balsam de rufe la articolele din fire de lână, deoarece acestea îşi vor pierde din rezistenţă.

Chiar şi la uscare trebuie să respectaţi nişte reguli

Hainele din tricot nu ar trebui să fie stoarse. Surplusul de apă se poate scoate prin presare la mână. Apoi tricotul poate fi întins între două prosoape din frotir, ce se rulează împreună şi se apasă încet. La final, articolul vestimentar din tricot va fi întins pentru uscare, în forma obişnuită. Evitaţi contactul direct al tricotului cu soarele, expunerea la lumina solară decolorează.

Tricotul nu necesită călcare

Un alt avantaj al tricotului este faptul ca nu se şifonează. Firele de lână naturală prezintă o elasticitate ridicată, astfel evitându-se formarea cutelor. În cazul în care totuşi observaţi un aspect uşor şifonat, vă recomandăm să atârnaţi piesa vestimentară din tricot afară sau în baie şi să o lăsaţi acolo pe timpul nopţii. Daca cutele persistă, puteţi folosi fierul de călcat la o temperatură foarte scăzută (numai daca pe eticheta articolului este recomandat călcatul!). Cel mai indicat ar fi folosirea funcţiei de aburi, fără călcare.

pulover bej fără nasturi