Reducere de 5% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 08.03.2021! Cod promoțional: 3821
*Pentru comenzi de min. 99 lei.
Reducere de 5% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 08.03.2021! Cod promoțional: 3821
*Pentru comenzi de min. 99 lei.
02.08.2019
Este vară! Şi unde am putea reuni mai bine acele clipe relaxante împreună cu prietenii şi bucatele cele mai gustoase, decât la o petrecere dată în grădină?
Tot ceea de ce aveţi nevoie, puteţi afla de la noi aici.
Pentru a avea parte de o introducere reuşită în atmosfera party-ului în grădină, nu este nevoie de prea multe. Lampioanele, instalaţiile cu luminiţe şi lumânările mari în pahare de sticlă sunt elementele deco perfecte pentru petrecerea în grădină. Păturile mari şi pernele moi pot de asemenea să creeze o atmosferă cât se poate de relaxantă.
Gartenparty-ul se apropie şi încă nu ştii ce poţi îmbrăca? Cu o rochie imprimată cu flori, o fustă vaporoasă cu tricou sau o pereche de pantaloni Culotte combinaţi cu un maiou eşti perfect echipată. Astfel de ţinute estivale sunt ultra confortabile şi vor atrage mereu atenţia. Atunci când petrecerea ţine până târziu în noapte, ar fi bine să iei cu tine şi un pulover, o geacă de blugi sau un şal.
Salata, pâinea, sosurile „dip” şi aperitivele sunt bucatele perfecte pentru zilele de vară, în grădină. Pentru ca acestea să se păstreze bine, ele trebuie să fie, în primul rând, proaspăt preparate şi când în când puse la rece, după nevoie. Nici băuturile bine răcite nu au voie lipsească în zilele fierbinţi. O limonadă făcută de casă este în acest caz cea mai potrivită băutură.
Pepenele se porţionează în cubuleţe cât de cât egale, ardeiul iute se curăţă şi se taie în felii subţiri. Limeta se clăteşte cu apă fierbinte, pentru ca apoi coaja să fie rasă fin. Sucul limetei se va stoarce şi se va amesteca cu sarea, piperul şi priza de zahăr, adăugându-se apoi şi uleiul.
La fiecare cubuleţ de pepene se adaugă ceva brânză şi o feliuţă de ardei iute, apoi se stropeşte cu vinegretă şi se ornează cu coajă de limetă.
Formele mini pentru tarte se vor unge cu ceva unt, urmând să fie fiecare îmbrăcată cu aluatul de foietaj tăiat în prealabil în forme rotunde. Colţurile de aluat rămase pe afară se vor scoate. Fundul formelor va fi uşor înţepat cu furculiţa.
Piureul de spanac se dezgheaţă. Smântâna, ouăle, sarea şi piperul se amestecă omogen. Apoi, se adaugă spanacul şi se amestecă totul foarte bine.
Amestecul cu spanac se împarte în formele mini. Tomatele se vor spăla şi tăia în felii, urmând să fie adăugate pe fiecare tarteletă. Formele se vor pune apoi la cuptor spre coacere timp de 15-20 minute, la 180°C.
Căţeii de usturoi se curăţă şi toacă mărunt. Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe. Menta se spală, apoi frunzele se vor tăia în fâşii subţiri. Telemeaua se striveşte cu furculiţa şi se amestecă cu celelalte ingrediente, la care se adaugă brânzica proaspătă, sucul de lămâie, precum şi sarea cu piperul, după gust.
Ardeiul iute se spală, apoi se taie pe lung, se scot seminţele şi se taie în felii subţiri. Pulpa fructelor de avocado se pune într-un castron unde urmează să fie transformată în piure la care se adaugă sucul de limetă şi iaurtul, apoi sarea şi piperul după gust. Coriandrul va fi mărunţit fin şi se va adăuga compoziţiei împreună cu ardeiul iute.
Se pun la fiert apa împreună cu zahărul, ghimbirul se curăţă şi se taie în felii. Firele de iarbă lemon se taie pe lung şi se eliberează de frunzele laterale. Iarba lemon împreună cu feliuţele de ghimbir se adaugă în apă şi se fierb împreună 10 minute.
Apoi, se lasă totul la răcit.
Limetele se clătesc cu apă fierbinte, apoi se taie în cubuleţe, urmând să fie adăugate în siropul de ghimbir. Limonada se serveşte la pahar cu apă minerală şi cubuleţe de gheaţă.