Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Modă sustenabilă

11.04.2019

Ea este de o frumuseţe atemporală şi o bunătate eternă – ea este pur şi simplu durabilă. Aici ai ocazia să afi mai multe despre noua „Sustainable Collecton”, despre procesele pe care le-am folosit, precum şi despre materialele utlizate.

Culori naturale

banners_01
banners_02
banners_03

Noi iubim culorile – mai ales verdele! Însă şi galbenul, rozul şi violetul. Aşa cum ne dau de fapt de gol şi printurile de pe tricourile noastre, realizate doar cu pigmenţi de culoare naturali. Aceşta au fost obţinuţi din coji de lămâie, petale de trandafr şi levănţică. Iar pentru simplul fapt că noi credem cu tărie că are viitor, suntem în contnuare în căutare de noi alternatve naturale!

video_01
femei_01
femei_02

Culori care salvează apa

banners_05

Cuvântul magic în cazul culorilor este într-adevăr „cumpătare“. Nu doar în domeniul culorile, ci mai ales în privinţa apei. Noi lucrăm în acest sens după următorul motto „cât se poate de puţin şi doar atât cât este nevoie“.

Să luăm spre exemplu o pereche de blugi. Colorarea blugilor necesită extrem de multă apă, deoarece în acest caz este nevoie de o serie de tratamente elaboroase. Cu toate acestea, în procesul de colorare a materialului folosit în cazul blugilor noştri, am reuşit să sărim peste o etapă. Astel, noi reuşim să economisim 15% bune din apa folosită. Deci se poate!

banners_06
video_02
banners_07
prietene_02

Materiale

Când ne bazăm pe materii prime regenerabile şi materiale reciclate, cu siguranţă şi voi vă puteţi bucura de o modă cu adevărat frumoasă. Iar în acelaşi tmp, aveţi parte de o serie de puncte preţioase în contul karmei personale! Deoarece la noi o piesă vestmentară este considerată cu adevărat reciclată, doar atunci când conţine cel puţin 30% dintr-un tp de fbră durabilă.

TENCEL™ Lyocell

banners_08 femei_03

Tipul de fbră TENCEL™ Lyocell este obţinut dintr-un lemn cultvat într-un mod regenerabil. Corelaţia dintre lemn şi haine sună la prima vedere ceva cam straniu. Însă TENCEL™ Lyocell-ul este o fbră de celuloză fantastc de delicată. Materialul ţesut din această fbră are o cădere frumoasă şi este extrem de potrivit pentru croielile fuide. În plus, el se simte răcoros pe piele şi absoarbe foarte bine umiditatea.

În cadrul producţiei, se utlizează numai apă, celuloză şi solvenţi inofensivi. În plus, solvenţii sunt din nou recuperaţi în procent de 99%. Ca urmare, producţia de fbre TENCEL ™ Lyocell este deosebit de ecologică, deoarece se fnalizează cu deşeuri minime şi emisii foarte reduse.

prietene_03
prietene_04

Poliester reciclat

banners_09
video_03

Trebuie să fe şi poliesterul durabil? Da, pentru că durabil nu înseamnă întotdeauna doar natural. Ci mai presus de toate, durabilitatea trebuie să fe asigure o economisire de energie şi resurse. Ştaţi, de exemplu, că o pereche de blugi din poliester reciclat se obţine din exact opt stcle?

Da, chiar ați citit corect: sticle! Deoarece poliesterul nostru reciclat este fabricat din sticle de PET vechi. Ele sunt colectate, curățate, zdrobite, topite și transformate în fibră. Acest lucru înseamnă că pentru producție nu se necesită reînnnoit petrol, emisiile de CO2 sunt reduse și substanțele chimice utilizate sunt mult mai puține . Iar prin faptul că consumăm mai puțin, face m un mare bine mediului nostru!

Bumbac

Pentru colecţia noastră durabilă, fabricăm întotdeauna una dintre cele trei tpuri de bumbac, toate procesate cu gândul la protecţia mediului înconjurător.

banners_11

Bumbac reciclat: acesta este obţinut de noi din diverse resturi de producţie sau pur şi simplu din haine vechi. Resturile sunt mărunţite, noul fr este „tors”, iar din acesta se fac iarăşi noi piese de modă chic. În plus, prin faptul că resturile sunt sortate după culoare, bumbacul nu trebuie să fe vopsit din nou şi astel se economiseşte reînnoit apă şi substanţe chimice suplimentare.

Bumbac organic: Indiferent dacă este vorba de cultivare sau prelucrare - noi nu folosim absolut deloc poluanții, cum ar fi pesticidele sau îngrășămintele! Iar acest lucru este garantat de noi prin sigiliul onoarei. Produsele noastre din bumbac organic trebuie să respecte standarde recunoscute la nivel global, cum ar fi Standardul de conținut organic (OCS) sau Standardul global de textile ecologice (GOTS).
În plus, în comparație cu bumbacul convențional, bumbacul organic certificat GOTS este mult mai bun nu doar pentru mediu, ci și pentru cei care îl produc. Deoarece GOTS acordă o atenție specială ca pe parcursul întregului proces de producție, să se asigure și repspectarea anumitor standarde sociale, pe lângă cele de mediu. Un lucru minunat, părerea noastră!

banners_12 femei_04 banners_13
banners_14

Cotton made in Africa (CmiA): aceasta este, de asemenea, o inițiativă care susține 100% producerea bumbacului durabil. În momentul actual, aceată inițiativă reușește să învețe peste un milion de țărani în Africa cum să cultive bumbacul într-un mod eficient și ecologic. Aceasta înseamnă că, altfel decât în cazul bumbacul convențional, pesticidele discutabile și semințele modificate genetic nu sunt absolut deloc utilizate. Astfel, emisiile de CO2 per kilogram de bumbac sunt reduse cu 40%.

Utilizarea exclusivă a apei de ploacieu economisește de asemenea peste 2100 de litri de apă. Rezultatul nu se rezumă doar la obținererea unui bumbac mai bun, ci și la randamente și condiții de viață mai bune pentru micii agricultori.

Şi apropo,
există o mulțime de chestii mici care pot schimba în bine o mulțime de lucruri. De exemplu, la noi etichetele sunt direct tipărite pe majoritatea pieselor din colecția noastră durabilă. Deci, nu mai folosim aproape deloc etichete cusute. Chiar dacă este vorba doar o bucată mică de țesătură, cu puțin fir: per total, economisim material – deci, materii prime și energie valoroase. Iar, în cazul în care vă întrebați din ce sunt pungile transparente în care sunt ambalate noile voastre veșminte: chiar și ele sunt fabricate din plastic 100% reciclat.

banners_15 femei_06