Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

mantou mantou

Totul despre geci & mantouri

Ce este cel mai frumos, atunci când vine toamna şi iarna? Desigur, faptul că în sfârşit, avem voie să purtăm din nou mantourile şi gecile noastre. Iată în cele ce urmează: cele mai noi trenduri, pe cine prinde şi cum pot fi cel mai bine combinate.

mantou mantou mantou

Mantoul de stofă

Fie lung până la genunghi sau la glezne – mantoul de stofă este un item clasic extrem de versatil, care nu va ieşi nicicând din modă. O variantă cu croi cambrat, ce poate fi purtată deschis, are un efect elegant, alta tip Duffle-Coat cu nasturi gen corn se dovedeşte a fi mai degrabă sport, în timp ce varianta lucrată după tiparul „O” sau modelul Egg-Shape poate deveni fără doar şi poate un star al stilului street. În această iarnă, extrem de iubite vor fi mai ales mantourile maxi cu croi supradimensionat, care amintesc de halatele de baie, cu cordon şic în talie, mâneci ultra lungi şi revere pompoase.


Cum se combină?

Pornind de la blugi şi tenişi, fustă mini şi cizme sau pantaloni culotte cu pantofi – totul este permis! Very sixty: mantoul în linie de A combinat cu o rochie etui şi cizme overknees (de asemenea un mega trend pentru această iarnă!). A se avea în vedere ca mantoul să fie întotdeauna ceva mai lung decât rochia sau fusta cu care va fi purtat. Mantourile tip Egg-Shape se potrivesc de minune cu pantalonii strânşi pe picior.

Pe cine prinde?

De regulă – pe oricine! În general, trebuie avut în vedere: cu cât sunteţi mai înalte, cu atât mantoul poate fi mai lung. Femeile minione ar trebui să apeleze mai degrabă la mantouri scurte sau la geci din stofă, deoarece ele se pot uşor „pierde” în modelele maxi sau midi.

Pentru damele cu forme: un cordon prea strâns în jurul taliei poate face ca pieptul să pară şi mai mare, dar şi să evidenţieze dezavantajos zona abdominală. Ba mai mult, stofa se va cuta inestetic atât deasupra, cât şi dedesubtul cordonului, mărind astfel volumele. Indicate sunt: mantourile scurte cu croi în A, ce pot fi purtate deschis, cu guler uşor în V, care cu siguranţă vor lăsa trupul să pară mai svelt.

Pentru damele cu forme mai şterse: un mantou cu cordon poate pronunţa minunat talia, reuşind totodată să confere trupului proporţii armonioase. De asemenea, acest model este potrivit şi pentru damele cu o siluetă tip clepsidră, care desigur vor să-şi evidenţieze talia deja îngustă. Modelele Egg-Shape sunt o alegere nimenită chiar şi pentru femeile cu silueta tip androgin.

canadiana canadiana canadiana

Canadiana

O geacă perfectă pentru vremea capricioasă! Caracteristicile de bază: căptuşeală interioară, glugă detaşabilă, buzunare mari cu clapete, şnururi elastice de strângere, culori saturate precum verde-oliv sau bleumarin, croi lejer. Canadienele pot avea atât rolul de geacă de tranziţie, cât şi de geacă groasă de iarnă, cu model scurt sau super lung, ornate cu broderie colorată sau cu blăniţă (veritabilă sau artificială)... sau chiar cu design purist.


Pe cine prinde?

Pe oricine! Acest multi-talent modern poate fermeca pe loc o talie de vis cu ajutorul şnurului de strângere. Vă încadraţi în categoria femeilor cu umeri înguşti şi şolduri late? Atunci, canadiana potrivită trebuie să prezente în partea de sus multe detalii voluminoase, precum un guler extravagant, buzunare aplicate pe piept sau o glugă opulentă. În cazul femeilor cu pieptul mare, sfatul se aplică exact invers.

trenciul trenciul trenciul

Trenciul

Trenciul – acest item care a fost iniţial creat de Thomas Burberry pentru armata britanică şi care a ajuns arhicunoscut datorită lui Humphrey Bogart în filmul „Casablanca“, este un simbol binecunoscut al stilului elegant – fie că poartă culoarea bej, gri, negru sau poate chiar o nuanţă de roz deschis sau mov-mură, aşa cum se cere în sezonul actual de toamnă-iarnă.


Pe cine prinde?

Datorită materialului uşor care se mlădiază minunat pe forme, el avantajează orice femeie! În funcţie de tipul de siluetă, e bine ca alegerea să se facă după model astfel: Damele cu bustul delicat pot opta pentru un model cu guler mare şi epoleţi pe umeri, în timp ce cele cu bustul ceva mai masiv ar fi bine să renunţe la aceste detalii. Cele care doresc să-şi pună talia frumos în scenă, o pot face super simplu cu ajutorul cordonului. Atenţie însă ca acesta să nu fie prea tare strâns şi să pună burtica dezavantajos în evidenţă. Femeile cu şolduri pronunţate, le pot masca cu ajutorul modelelor cu buzunare oblice şi cu un singur rând de nasturi de încheiere.

Cum se combină? Pentru stilul lejer - cu o bluză dungată şi blugi cu efecte de uzare, iar pentru stilul elegant - cu o rochie cambrată sau costum.

geci și paltoane geci și paltoane geci și paltoane

Mantoul cu puf & geaca matlasată

Un avantaj veritabil pentru moda acestui sezon de iarnă, îl contituie faptul că aceste piese ţin cald şi fac chef de ieşit la săniuş sau bulgărit, fără a tremura de frica gerului! Ca şi în cazul mantoului de stofă, itemurile matlasate sau cu puf pot fie de asemenea foarte lungi sau scurte.


Pe cine prinde?

Mai ales pe femeile slăbuţe, deoarece mantourile cu puf conferă volume trupului. Şi în acest caz este valabilă regula: cu cât sunteţi mai înalte, cu atât are voie şi mantoul să fie mai lung. Dacă doriţi să daţi trupului forme mai feminin curbate, nu ezitaţi să alegeţi modele de geci scurte cu cusături avantajoase de matlasare şi cu un croi frumos pe talie.


Cum se combină?

Cel mai bine pot fi completate cu piese vestimentare cambrate şi centuri late pentru talie, pentru a se evita compararea inestetică cu haioasa mascotă de la Michelin. La gecile scurte şi matlasate merg de minune fustele evazate, în linie de A.

capele capele capele

Capele

Aceste pelerine tandre reprezintă o alternativă creativă la clasica geaca de toamnă. Aşa s-au gândit şi cei de la Gucci, Prade şi Chloe – care au transformat capa într-un adevărat star al sezonului pe podiumurile de modă.


Pe cine prinde?

La fel ca şi în cazul mantourilor Egg-Shape, capele vin de minune mai ales femeilor înalte şi slabe. Cu toate că au darul de a ascunde micile perniţe nedorite de pe burtică sau şolduri, ele fac din păcate ca damele mai plinuţe să pară şi mai masive decât sunt.


Cum se combină?

În mod optim, pot fi combinate mai ales cu itemuri „basic”, precum o fustă-pix sau blugi skinny. Pentru că orice model de capă este în sine o piesă-statament, este chiar indicat ca restul ţinutei să fie cât mai decent. De pildă, un pulover şic împletit poate ţine de cald pe dedesubtul unei cape fără mâneci. Pentru cele care adoră eleganţa, recomandăm întregirea outfit-ului cu o rochie scurtă de stofiţă şi o pereche de cizme.

Rezumatul celor mai importante sfaturi de stil:

  • Femeile mici de statură şi mai plinuţe trebuie să opteze pentru croielile scurte, cele înalte pentru cele lungi. Dacă ești mică şi îţi doreşti totuşi un mantou lung, atunci alege un model cu croi drept şi cambrat.
  • Cu cât mantoul sau geaca sunt mai simple, cu atât poţi mai mult apela la accesorii extravagante.
  • Mantoul în formă de A se potriveşte oricărei femei, pentru că poate ascunde cu uşurinţă micile perniţe de pe şolduri, abdomen sau posterior şi reuşeşte totodată să subţieze talia. Acelaşi lucru este valabil şi pentru croielile cu cusături de îmbinare verticale care fac ca silueta să pară mai înaltă şi mai sveltă.
  • Fustele super lungi sau evazate pot fi perfect combinate cu geci sau mantouri scurte.
  • În cazul pieptului mic: sunt recomandate modelele de mantouri sau geci cu guler mare, glugă, epoleţi sau buzunare aplicate pe piept.
  • În cazul pieptului mare: sunt indicate modelele simple, fără glugă sau buzunare pe piept, însă cu guler în V şi încheierea frontală cu fermoar sau nasturii, plasate median. Astfel bustul poate părea optic mai lung.
  • Atât mantourile, cât şi gecile, trebuie să se încheie uşor şi să nu fie în nici un caz prea strânse pe trup.

Culori, imprimeuri, materiale

Imprimeul cadrilat : Very British

Carourile sunt avantajoase! Fie că vine vorba de elegantul model Glencheck sau de printul punk Tartan: cele mai noi tipuri de geci şi mantouri s-au lăsat de bună voie cadrilate, mai mărunt sau mai masiv! O combinaţie curajoasă a acestei iernii, o reprezintă alianţa dintre stofele moi de lână cu printurile cu cromatică închisă, precum marin, mov sau kaki, foarte greu de estompat de restul outfit-ului. Şi apropos – pătrăţele: carourile mici pe fond închis, dispuse diagonal, reuşesc într-un mod fabulos să subţieze silueta.

Gecile din blăniţă aritficială: un look specific tipelor „cowgirl”

Trendul etno (cu piese vaporoase, piele întoarsă, franjuri) care a făcut furori în această vară a fost reinterpretat şi pentru sezonul iernii! Desigur într-un mod original, cu ajutorul: jachetelor din imitaţie de blăniţă de miel, vestelor din blăniţă teddy, pălăriile din stofă, ciocatelor, cămăşilor brodate, pantalonilor raiaţi şi a capselor decorative!

Culori: chiar şi îmbujoratul este permis!

Moda de iarnă poate fi uşor clasicizată cu ajutorul nuanţelor saturate de culoare, precum: marin, kaki, maro-camel, galben-curry sau gri. Însă şi tonurile de mov, roz pal sau ecru conferă gecilor şi mantourilor o notă aparte. Sfat: puneţi în scenă tonurile tandre de pastel printr-o fractură bruscă de stil , ca de pildă: raportaţi mantoul din stofă roz pal la o pereche blugi uzaţi sau trenciul bleu la o pereche de cizme biker negre. Astfel, puteţi să oferiţi nuanţelor pastelate un „upgrade” chibzuit.