Reducere de 15% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 29.05.2022! Cod promoțional: 5265
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Copii

Sfaturi de sarcină

23.08.2016

Este un sentiment uimitor, atunci când medicul va spune vestea cea bună: sunteți însărcinată! De acum înainte începe o perioadă specială - plină de bucurie, schimbări și pregătiri. Am pregătit câteva sfaturi și inspirații care Te vor ajuta să treci confortabil prin toate perioadele sarcinii.

Femeie însărcinată

1 - 3 luni


Chiar dacă burtica este încă puţin vizibilă, corpul începe încet să se schimbe. Ai o explozie de hormoni, și de aceea, poți să fii scoasă din echilibru. Vei reacționa la multe lucruri mult mai emoțional decât de obicei. Suplimentar, poți fi adesea însoțită de oboseală și poți avea stări de vomă dimineaţa.


Aspectul Tău fizic nu se va schimba probabil, foarte tare. De obicei, viitoarele mame, adaugă în primul trimestru de sarcină până la 3 kg. De aceea, mai ai puţin timp pentru a-ţi completa garderoba de sarcină. Acum e suficient să îmbraci haine mai largi, din materiale elastice. Deoarece sânii și burtica sunt mult mai sensibili, este foarte important să te simți comod în hainele pe care le porți.3 - 6 luni


Majoritatea femeilor se simt în cel de-al doilea trimestru extraordinar de bine, din cauza dispariției stărilor de greață de dimineață. Este o perioadă perfectă pentru a ne pregăti de amenajarea camerei copilului. Însă, atenţie: ridicarea și mutarea obiectelor grele lăsaţi-o pe seama tatălui!

Femeie cu copil
Femeie cu copil


Aceasta nu înseamnă desigur, că activitatea fizică este un subiect interzis. Femeilor însărcinate li se recomandă în special înotul, mersul pe jos sau yoga. Însă, orice exerciții ale mușchilor abdominali trebuie amânate. Acum este vizibilă deja burtica, care nu trebuie solicitată, dar protejată cu grijă :) Dacă vrei să eviți vergeturile pe burtă, acesta este momentul potrivit pentru a începe folosirea cremelor adecvate și masajul ușor al pielii. 

Sfaturi practice

 

Atunci când burta începe să crească, pantalonii pe care i-am purtat până acum încep să ne strângă și să ne incomodeze. Însă, datorită unui truc foarte simplu poți purta în continuare blugii preferați! E suficient să treci prin butonieră o bandă elastică și să o prinzi de nasturele pantalonului aflat de cealaltă parte. O soluţie bună este purtarea pantalonilor pentru gravide, care au un brâu elastic care se ajustează burții în creștere. Este important ca burta să nu fie presată, dar să fie susținută în mod corespunzător.

Moda pentru perioada de sarcină este în măsură să facă față acestor provocări. Nu trebuie să-ți schimbi imediat întreaga garderobă. E mai bine să-ți cumperi câte o haină o dată la câteva săptămâni, pentru a verifica dacă este într-adevăr necesară și să o ajustezi la schimbările care au loc în corpul Tău. Pentru început, poți începe cu haine de sarcină în mărimea ta actuală, dar pentru siguranţă, poţi să te măsori și să alegi lucruri în conformitate cu tabelul cu mărimi .


Pantaloni
Femeie însărcinată

Hăinuțele pentru copil nu sunt încă pregătite? Mai ai încă ceva timp pentru ultimele pregătiri. E bine să spălați hăinuțele copilului o dată sau de două ori înainte de prima îmbrăcare. Geanta pentru spital trebuie să fie gata când sunteți deja în săptămâna 36 de sarcină, deoarece nașterea poate începe curând. Copiii născuți după săptămâna 37 de sarcină nu mai sunt considerați copii născuți prematur.


6 - 9 luni


Încălţarea pantofilor devine o artă. Burta viitoarei mame este atât de mare, încât poate face dificilă efectuarea unor anumite activităţi. Etapa finală poate fi, din păcate, destul de dificilă, de multe ori apar dureri de spate, deoarece greutatea copilului apasă pe coloana vertebrală și pe articulații. Nu uita să faci pauze scurte în timpul zilei, pentru a te relaxa și a sta întinsă cu picioarele ridicate. O idee bună este o baie relaxantă.


Din luna a șaptea ar fi bine să te gândești la câteva sutiene de sarcină stilate, care vor fi utile, de asemenea, după nașterea copilului. Este important ca acestea să fie executate dintr-un material plăcut pentru piele și flexibil. Datorită acestui fapt, sutienul nu va strânge sânii umflați din cauza laptelui acumulat, iar după alăptare, nu va deveni prea larg. Sutienul trebuie să asigure suficient loc pentru plasarea tampoanelor absorbante pentru sân. Pentru un confort mai mare e bine să alegeți modele cu bretele mai late care să susțină mai bine sânii. Pentru a alege mărimea potrivită cel mai bine e să cereți ajutor partenerului sau unei prietene. Când te măsori singură, poziţia corpului poate să cauzeze o măsurare greşită.

Cum să combinăm aspectul la modă și confortul în timpul sarcinii?

Da:

 • Materiale elastice care permit corpului să respire
  Neapărat acelea, care nu apasă burta. Sunt perfecte acelea care sunt elastice și se ajustează la silueta în continuă schimbare.

 • Salopeta
  Acesta este un model de pantaloni la modă, care asigură mut loc burticii și este foarte comod de purtat.

 • Cămăşi masculine
  Sunt ușor de obținut din dulapului viitorului tătic, sunt perfecte datorită mărimii mari și confortului de purtare.

 • Îmbracă-te în straturi
  Cămașa nu te mai ajunge? Nici o problemă - îmbracă sub ea un top și poart-o descheiată

 • Fasonul empire
  Talia înaltă și fusta cloșată vor masca figura tot mai mare.

 • Pulovere lungi
  Fac silueta mai suplă și nu ascund burtica însărcinată.

 • Sacoul
  Va evidenția perfect talia și este potrivit atât pentru pantaloni, cât și pentru rochii.

NU.

 • Hainele tip sac.
  Confortul este cel mai important, însă, în loc să alegi haine prea mari, care se așează urât, mizează pe moda pentru gravide, adaptată necesităților Tale.

 • Aplicații, buzunare și volănașe
  Vor face ca figura ta să arate greoaie

 • Topurile și bluzele cu elastic în loc de cordonul strâns
  Elementele care apasă pot crea disconfort și pot împiedica fluxul de sânge.

 • Hainele în culoare „nud”
  Mai ales cele strâmte nu vor arăta prea bine.

 • Pantaloni înguști
  Corpul unei femei gravide reţine apa și picioarele se pot umfla, pentru confortul propriu mai bine să renunțați la pantalonii strâmți.

 • Tocuri înalte
  Suprasolicită coloana vertebrală, căreia și așa îi este greu. În plus, în aceştia e uşor să-ți pierzi echilibrul și să cazi. Mai bine evitaţi-i, mai ales într-o etapă avansată a sarcinii.

 • Sutiene alese necorespunzător
  Sunt contraindicate în orice situaţie, în special pentru femeile însărcinate, ale căror sâni sunt foarte sensibili.

Valiză
Femeie însărcinată