Livrare gratuită pentru comenzi de min. 99 lei. detaliile acțiunii »
Livrare gratuită pentru comenzi de min. 99 lei. detaliile acțiunii »
Stilul Military domină moda actuală, prin croieli pătrate, materiale robuste, culori dense şi detalii inspirate din uniformele soldaţilor. Mantourile grosiere şi gecile gen uniformă dau tonul acestui trend şi sunt numai bune pentru anotimpul rece al anului.
Însă trendul Military nu reprezintă o temă importantă doar pentru vestimentaţia de iarnă, ci şi sacourile, bluzele şi chiar rochiile se pot prezenta cu o anumită severitate militărească. În cele ce urmează vă vom dezvălui ce reprezintă cu adevărat stilul Military şi cum puteţi combina într-un mod interesant itemurile trendy, inspirate din uniformele soldăţeşti.
Materialele robuste precum: ţesături de lână, stofă cu lână fiartă, tweed, pâslă, ţesături de bumbac ceruit sau cu strat impermeabil, pânză de canvas sau de in, material de blugi sau ţesături de corp, precum cele din care sunt lucraţi pantalonii cargo, sunt simboluri ale stilului Military. Însă şi culorile, precum: negru, antracit, gri, maro, bej, kaki, gri-bej, oliv, bleumarin sau tonurile de verde, nuanţele pământii sau nisipii, sunt tipice acestui trend. Alte caracteristici ar mai fi:
Piesele de bază ale stilului Military sunt gecile şi mantourile inpirate din uniformele soldaţilor. Însă tot în spiritul acestui stil există şi canadiene impermeabile, geci matlasate sau diverse mantouri din stofă de lână pură sau mixtă.
Ultimele piese pot fi de asemenea o alegere potrivită pentru job – astfel un mantou în stil Military poate deveni un „antipol” marcant în cadrul unei ţinute business, el reuşind să confere o priză de suspans look-ului feminin.
Şi sacourile gen uniformă pot reprezenta în cadrul ţinutelor business o alternativă interesantă la modelele cu design clasic, deoarece ele rămân discrete datorită croielilor simple şi a culorilor compacte, însă reuşesc să rupă monotonia jobului prin detalii şic, precum nasturi aurii sau manşete lucrate rafinat.
Topurile şi bluzele, cu croieli reinventate după bluzoanele piloţilor, se încadrează de asemenea foarte bine în stilul Military şi pot fi simplu şi inedit combinate cu alte piese. Ele pot reprezenta o alternativă şic la cămăşile clasice şi reuşesc să sublinieze perfect masculinitatea din stilul uniformelor.
Pentru a da o tentă mai relaxantă acestui look sever, tonurile de oliv şi kaki pot fi foarte bine combinate cu culori vibrante, precum un oranj puternic sau cu nuanţe aromatice de curry sau şofran care dau totodată o notă dinamică, în timp ce nuanţele de albastru sau turcoaz aduc în primul rând prospeţime. Împreună cu nuanţe calde de roşu, culorile trendului Military reuşesc să alinte tenul palid de iarnă. Combinaţiile cromatice dintre culorile pastel şi nuanţele pământii sau nucării fac ca orice look milităresc să pierdă ceva din severitatea caracteristică şi capete în locul acesteia o doză de romantism.
Acest joc cu contrastele face stilul Miltary mult mai rafinat şi totodată potrivit atât la locul de muncă, cât şi în viaţa de zi cu zi. De exemplu, puloverele marcante reuşesc să creeze contraste pline de tensiune în cadrul look-urilor feminine.
Rochiile gen cămaşă în culori închise sau cu tentă pământie pot conferi o notă militărească confortabilă atât ţinutelor business, cât şi celor pentru timpul liber.
Detaliile funcţionale au rolul de a aduce acea priză sportivă, însă o ţinută va deveni cu adevărat şic doar atunci când materialele se află într-un raport contrastant purtenic. Astfel tandreţea mătăsii, şifonului sau satinului conferă stilului feminitate şi preţiozitate totodată. Cine doreşte să rămână pe tema Military, va finisa ţinuta cu ghete grosiere cu şiret, pe nuanţe de maro sau pe negru clasic. Rochiile scurte pot fi purtate în loc de dresuri cu colanţi din piele, deoarece acest material se încadrează aproape fără niciun efort în gama stilului Military.