Reducere de 13% ȘI LIVRARE 0 RON*! Numai până în 14.08.2022! Cod promoțional: 7128
*Pentru comenzi de min. 99 lei.

Îmbrăcăminte cu efect tie-dye – o ai deja în garderoba Ta?

14.07.2020

 

Efectul ombre original și gradientele colorate sunt un model celebru cunoscut încă de la începutul secolului XX, care a atins apogeul popularităţii sale în anii 70. - în special în rândul reprezentanţilor mişcării hippie, tinerilor rebeli sau fanilor înflăcărați ai muzicii. După mai mulţi ani, revine în vogă, nu numai pe coridoarele şcolilor sau pe străzile oraşului, ci și pe podiumurile și rafturile buticurilor prestigioase.


Tie-dye – tehnica care te poate surprinde

Numele acestui model neobişnuit explică secretul tehnicii prin care acesta este obţinut - în traducere literală nu este altceva decât „a lega – colora”.  Orice element de îmbrăcăminte (de obicei acestea sunt tricouri, hanorace și bluze) este legat cu benzi sau șnururi și apoi este scufundat în înălbitori sau coloranți. Cel puțin așa a fost cândva – adversarii mainstream-ului au oferit hainelor o a doua viață în acest fel. Culorile care se interpătrund au creat un efect de neuitat – și cât de neobișnuit, deoarece hainele vopsite în acest fel nu au fost niciodată aceleași. O astfel de îmbrăcăminte „artistică” putea fi cumpărată și în magazine, dar era o adevărată plăcere să o vopsești singur. Tie-dye a dominat la concertele în aer liber și în locurile dominate de tineri și persoanele care adoră originalitatea și își manifestă personalitatea și opiniile prin intermediul îmbrăcămintei.  

Cum purtăm tie-dye astăzi

Fashioniștilor moderni nu le plac clișeele și, mai ales, le place să ajungă la rădăcinile modei. Prin urmare, ei promovează vechile tendinţe cu nostalgie, în timp ce ne încurajează să alegem în mod conştient slow fashion – în loc să aruncăm hainele vechi, trebuie doar să le schimbăm și să le purtăm într-o versiune reîmprospătată. Poţi alege, de asemenea, articole care sunt disponibile în magazine și îți garantăm că vei găsi ombre fanteziste, colorate în fiecare magazin care urmează ultimele tendinţe.

Model tie-dye futurist, dar în acelaşi timp, care se referă la stilul retro, se regăsește perfect în combinațiile actuale la modă. Ne permite să ieşim în evidenţă, să ne accentuăm stilul și să experimentăm cu moda.

Acest motiv vesel, dominat de culori saturate, este recomandat mai ales pentru vară - se încadrează perfect în libertatea lunilor de vară și a călătoriilor de vacanță. Costumele de baie și rochiile de vară cu model tie-dye, sunt un hit, care era deja în vogă anul trecut și nu există niciun indiciu că acest lucru va trece. Acesta este folosit frecvent mai ales la tricourile supradimensionate, legate în față cu un nod, precum și în cele variate finisate cu franjuri.

Modelele tie-dye sunt, de asemenea, numite batic. Deşi tehnica tradiţională de creare a ambelor modele este uşor diferită (modelele batic sunt create folosind ceară), efectul este foarte asemănător - se creează degradeuri neregulate cu grade diferite de saturaţie.


Combină diverse stiluri

Îmbrăcăminte cu aceste modele interesante poate fi purtată și la ocazii mai formale. E suficient să asociem topul tie-dye cu un sacou alb clasic și o fustă creion, pentru a obține un outfit elegant, dar în același timp original.  Puteți alege, de asemenea, o cămașă cu acest motiv original, niște pantaloni ajustați și pantofi simpli. Cel mai important este,ca piesa de îmbrăcăminte cu motiv tie-dye să fie cea mai expresivă parte a stilizării. Modelul în sine atrage atenția, de aceea, nu trebuie să exagerați cu un număr mare de culori și modele. Asociază-l cu haine simple, clasice în culori estompate - blugi, pantaloni albi sau negri ajustați, un sacou negru, sneakerși.

Tie-dye ste potrivit și cu stilul boho. Tricourile colorate se vor combina excelent cu blugii și șorturile cu găuri și ștersături, sandale pe platformă care imită pluta și cu o pălărie de paie. Nu uita, de asemenea, de brățările colorate cu șnururi și curele!