Livrarea gratuită pentru comenzi de min. 99 lei. Verifică >

Mânecile balon – un detaliu expresiv, pe care merită să-l alegi.

31.07.2020

Mânecile voluminoase, largi, sunt acum în vogă. Acest element expresiv este chiar fundamentul întregii stilizări, dacă asortăm cu îndemânare celelalte părți ale ținutei la acesta. Îți vom spune în acest articol cum să le alegi, cum au apărut în moda femeilor și care este fenomenul mânecilor tip balon.


Mâneci largi – diverse tipuri

Modern sau mai retro? Clasic, sau mai degrabă extravagant? Fiecare din aceste expresii descrie mânecile balon. O bucată mare de material este tăiată pentru ca mânecile să pară umflate - literal! Acest lucru asigură un efect cu adevărat sofisticat și, mai ales, neobișnuit. Materialul este strâns subtil la încheietura mâinii pentru a face rochia, bluza sau jacheta cu astfel de mâneci confortabile de utilizat. Această tendință fierbinte își are sursa în proiectele lui Cristobal Balenciaga – un celebru designer spaniol. Multe dintre ținutele sale erau dominate de mâneci largi, originale. Aceasta arată fenomenul creaţiilor sale - în ciuda trecerii mai multor decenii, proiectele sale sunt încă actuale! Vezi neapărat cum să porţi mânecile balon astăzi.


Puloverul cu mâneci balon, cu finisaj complet și neted chiar sub gât, este o alegere excelentă pentru minimaliste. La acest tip de bluze și pulovere vor fi perfect potrivite colierele mari și expresive. De remarcat sunt și benzile expresive, care sunt o contragreutate perfectă pentru mânecile libere.


Mânecile balon arată grozav în orice lungime – inclusiv în lungimea cotului. Aici, sunt dotate suplimentar cu pliuri subtile, care vor accentua și mai mult look-ul original. Mânecile, cu o nuanță frumoasă maro și motive florale creează un întreg armonios în stilul vintage. Rochia este perfectă pentru vară, dar și pentru toamna timpurie.


Mânecile ¾ finisate cu o bandă subtilă și decolteu în V - sunt un duo care arată elegant. Desigur, în afară de mâneci, farmecul este conferit de culoarea portocalie expresivă - perfectă pentru vară, dar și pentru începutul toamnei! O astfel de bluză sofisticată va sublinia perfect bronzul, potrivindu-se perfect look-ului de vară și începutului de toamnă. Nu uita de șorturi sau fusta de blugi.

Mâneci balon – pentru cine

Bluzele și rochiile cu aceste mâneci distincte se potrivesc majorității siluetelor feminine. Mânecile extrem de largi, adică cele a căror lăţime este similară cu lăţimea bluzei/rochiei în talie, nu vor fi totuşi potrivite pentru femeile care poartă dimensiuni foarte mari. De ce? Ei bine, atunci partea superioară a figurii ar arăta prea încărcată, iar ținuta, în loc să o slăbească optic, ar face figura mai voluminoasă.

Suflu în stil vintage

Îmbrăcămintea stilizată ca să pară veche este acum un element frecvent pe listele fashionistelor. Așa că, revenim cu nostalgie la ceea ce a fost însă, într-o formă reîmprospătată, cum ar fi croielile și modelele care au fost la modă în anii postbelici. Mai jos vă prezentăm o varietate de rochii care au un element comun – mânecile balon.


Rochia mini neagră
clasică cu mâneci care asigură efectul de strălucire? Spunem da! Va  fi perfectă pentru petreceri și alte festivități. Interesant este că, mânecile sunt confecționate dintr-o plasă subțire, semi-transparentă, care datorită efectului ombre original, asigură efectul 3D. Modelul clasic, simplu al rochiei va fi potrivit pentru orice siluetă.


Această propunere va fi perfectă pentru o toamnă devreme. Rochia oversize în formă de pulover arată perfect cu dresuri negre și botine. Dacă vrei să accentuezi talia, alege neapărat o curea subțire. La stilizare am mai adăugat o beretă neagră, care se va înscrie perfect în stilul retro!


Mânecile balon și bulinele sunt printre  cele mai cunoscute elemente a modei retro, alături de funde și nasturii mari decorativi. Dacă dorești să te simți ca o vedetă de cinema din anii 70, alege fără să eziți acest model de rochie. O poți împodobi cu o curea – neagră sau aurie, iar cea mai bună încălțăminte vor fi pantofii pe toc negri.