Deșeuri electronice

Aruncați bateriile și acumulatorii într-un mod ecologic

Bateriile și acumulatorii (acumulatori) conțin poluanți și resurse. Prin urmare, fiecare consumator este obligat din punct de vedere legal să arunce bateriile și acumulatorii vechi la un punct de colectare aprobat. Ca rezultat, acestea sunt reciclate într-un mod ecologic și ecologic. Pe bateriile care conțin contaminanți, puteți găsi simbolurile chimice Cd pentru cadmiu, Hg pentru mercur și Pb pentru plumb. Bateriile și dispozitivele electrice sunt marcate cu acest simbol, ceea ce înseamnă că bateriile și aparatele vechi nu pot fi aruncate împreună cu deșeurile menajere:
Bateriile și acumulatorii de uz casnic pot fi returnate la orice magazin Bonprix. În plus, bateriile și acumulatorii pot fi returnate gratuit ori de câte ori sunt vândute produse comparabile - indiferent de locul în care au fost achiziționate și indiferent de marcă și tip. Pentru a evita scurtcircuitele, acoperiți stâlpii bateriilor performante (de exemplu, baterii pentru telefonul mobil și laptop) înainte de a le preda la un punct de colectare. Bateriile defecte ar trebui să fie duse la un punct de colectare de la centrul local de reciclare sau reciclare. Eliminați aparatele electrice vechi într-un mod ecologic Dispozitivele electrice sunt, de asemenea, marcate cu următorul simbol:

Aparatele electrice conțin poluare și resurse valoroase. Prin urmare, fiecare consumator este obligat prin lege să returneze echipamentele electrice uzate la un punct de colectare sau de retur aprobat, cum ar fi centrul local de eliminare a deșeurilor sau centrul de reciclare. Acolo, aparatele electrice vechi sunt acceptate gratuit și reciclate într-o manieră ecologică și ecologică. Punctele de ridicare din apropiere pot fi găsite la: https://www.collectors2020.eu/tools/wcs-database/ Apropo: dacă nu găsiți un punct de preluare lângă dvs., echipa noastră de servicii pentru clienți va fi mai mult decât fericită să vă ajute. Telefon: (031) 069 11 11 E-mail: bonprix@bonprix.ro

De ce trebuie să vă duceți vechile echipamente electrice la un punct de colectare?

Aparatele electrice vechi conțin poluare și resurse valoroase. Punctele de colectare predă aparatele vechi companiilor certificate de eliminare a deșeurilor, care verifică mai întâi dacă pot fi regenerate și reutilizate. În mod ideal, produsele vechi pot fi recondiționate. Dacă reutilizarea nu este posibilă, acestea curăță aparatele vechi, elimină contaminanții din aparate și reciclează resurse valoroase. Acest lucru protejează mediul și resursele din ce în ce mai limitate.

Vă rugăm să scoateți bateriile și lămpile

Vă rugăm să scoateți bateriile și lămpile Bateriile și acumulatorii vechi ușor de îndepărtat, precum și cele care nu sunt incluse în vechiul dispozitiv electronic, trebuie scoase din dispozitiv înainte de predare. Apoi, aruncați-le așa cum este descris mai sus. De asemenea, sursele de lumină ușor de îndepărtat trebuie îndepărtate înainte de a returna aparatele electrice vechi. Apoi, aruncați-le separat așa cum este descris mai jos. Nu uitați să ștergeți datele Notă: Fiecare consumator este responsabil pentru ștergerea datelor cu caracter personal de pe un dispozitiv electric sau electronic.

Aruncați becurile, lămpile și luminile într-un mod ecologic

Majoritatea lămpilor / surselor de lumină (lămpi fluorescente compacte și în formă de bare, lămpi cu economie de energie, lămpi cu descărcare și LED-uri) conțin poluanți și resurse. Prin urmare, fiecare consumator este obligat din punct de vedere legal să le predea la un punct de colectare aprobat. Ca rezultat, acestea sunt reciclate într-un mod ecologic și ecologic. Puteți dona gratuit lămpi, lumini și lămpi centrului local de reciclare.

Lămpi fluorescente compacte, lămpi cu halogenuri metalice

Lămpile fluorescente și lămpile cu neon pot conține cantități mici de mercur. Evitați contactul cu pielea cu lămpile deteriorate! Colectați fragmentele cu o bucată de hârtie umedă sau o bucată de carton și sigilați bine resturile pentru transport la un centru de reciclare sau reciclare sau substanță mobilă periculoasă, cum ar fi un borcan cu un capac cu șurub. Ventilați camera timp de aproximativ 30 de minute. Vă rugăm să nu aspirați fragmentele. Becurile cu incandescență și lămpile cu halogen pot fi aruncate împreună cu deșeurile menajere. Dacă nu sunteți sigur ce tip de lampă este, vă rugăm să o duceți la un punct de colectare adecvat.

Vă rugăm să consultați reglementările specifice pentru manipularea deșeurilor electronice din țara respectivă a UE.