Condițiile de cumpărare

Comenzile le primim prin:

  • Internet www.bonprix.ro
  • telefon: (031) 069 11 11 de luni până vineri, între orele: 8.00 și 20.00, iar sâmbăta între 9.00 și 15.00.
  • fax: (031) 069 11 12
  • poștă pe adresa: bonprix, O.P. 10, C.P. 1057, 200960, Craiova, județul Dolj

Plasând o comandă, clientul acceptă oferta și termenii de cumpărare bonprix. Bonprix confirmă imediat acceptarea comenzii spre realizare.

 

Prețurile

Prețurile sunt exprimate în lei și conțin TVA. Clientul are următoarele posibilități de plată a prețului indicat pe pagina de internet: card de credit sau ramburs la ridicarea coletului. La prețul plătit pentru produs trebuie adăugate costurile de livrare aferente metodei de plată și de livrare aleasă:

- 14,90 lei dacă alegeți plata cu card de credit. Livrarea se va efectua prin firma de curierat Cargus. Opțiunea este disponibilă doar pentru comenzile efectuate prin intermediul paginii web www.bonprix.ro 

- 19,90 lei dacă ați ales metoda de plată în numerar, ramburs la ridicarea coletului. Livrarea se va efectua prin firma de curierat Cargus

În cazul alegerii plății prin card de credit comanda va fi acceptată spre executare în momentul confirmării rezervării unei sume suficiente în contul bancar al Clientului.

 

Livrarea mărfurilor

Livrarea mărfurilor se efectuează în termen de 3-5 zile lucrătoare din momentul primirii comenzii, cu excepția situației în care în timpul înaintării comenzii a fost trecut un alt termen de realizare a livrării.

Marfa este expediată în ordinea în care au fost primite comenzile, până la epuizarea stocului. În cazul unui număr mare de comenzi, unele articole pot fi expediate separat, într-un termen mai mare, care nu poate depăşi totuşi 3-4 săptămâni de la data primirii comenzii, iar expedierea mărfurilor are loc numai pe teritoriul României.

Costurile de expediere se calculează numai o singură dată, la livrarea principală a mărfii, chiar dacă comanda se va realiza în mai multe rânduri. Termenul de realizare a comenzii se poate prelungi din motive care nu depind de firmă.

Ne rezervăm dreptul de a face modificări curente atât ale prețurilor produselor din ofertă, cât și ale costurilor de expediere, însă aceste modificări nu vor afecta drepturile persoanelor care au făcut comanda înaintea introducerii acestor modificări.

 

Dreptul de returnare a mărfii (dreptul de rezilierea contractului)

Garantăm dreptul de a vă retrage din contract și, prin urmare, returnarea bunurilor comandate, fără necesitatea de a specifica motivul acesteia. Contractul se poate rezilia în 100 zile de la data livrării. Pentru încadrarea în termenul de 100 zile de reziliere a contractului, este suficientă expedierea declarației corespunzătoare înainte de expirarea lui la adresa bonprix, O.P. 10, C.P. 1057, 200960, Craiova, județul Dolj. Rambursarea beneficiilor reciproce ale Părților trebuie să aibă loc imediat, sau cel târziu în termen de 14 zile de la data primirii de către bonprix a declarației Cumpărătorului  de retragere din contractul de vânzare. bonprix poate amâna rambursarea plății primite de la Cumpărător până la primirea mărfii returnate   sau până la prezentarea de către Cumpărător a dovezii de returnare, în funcție de situația care se va produce prima.

Produsele se vor expedia pe cheltuială proprie, la depozitul transportatorului nostru Urgent Cargus din adresa DN 6/ E70 nr. 637; Olympian Park Timișoara, Remetea Mare, Jud. Timiș, cod poștal: 307350, de unde se vor prelua în nume propriu. Articolele oferite ca set, se vor returna în întregime. Expedierea articolelor returnate în ambalajul original împreună cu documentul de returnare pe care clientul l-a primit împreună cu coletul livrat, poate accelera procesarea returnării. Bunurile returnate trebuie să fie intacte și să nu prezinte semne de uzură, dincolo de uzura necesară în limitele gestionării obișnuite a bunului achiziționat (de ex. acela care reiese din necesitatea de măsurare sau altă inspectare a bunului). În caz de returnare a bunului deteriorat sau care poartă semne de uzură ce depășesc limitele gestionării obișnuite, bonprix poate percepe de la cumpărător o compensație care să acopere costul deteriorării sau uzurii bunului, valoarea acestei compensații poate fi dedusă din prețul de vânzare care urmează a fi rambursat Cumpărătorului.  În caz contrar, acesta este considerat ca fiind nul și neavenit.

Vă rugăm să respectați termenul prevăzut pentru returnare și să ne informați cu privire la realizarea returnării produselor.

Vă rugăm să păstraţi dovada de returnare până la încheierea procesului de analizare a eventualei reclamaţii, iar în cazul produselor returnate, până la momentul rambursării banilor. Costul de returnare va fi înapoiat în cazul în care produsul prezintă defecţiuni, nu este cel comandat de dumneavoastră, nu corespunde cu descrierea şi cu fotografia lui şi a fost returnat de către dumneavoastră prin intermediul Poştei Române. În cazul în care clientul a expediat articolul prin curier, costul de returnare nu va fi înapoiat. Suma datorată ca urmare a returnării produsului va fi restituită în 14 zile din momentul efectuării returului și va fi expediată prin mandat poștal (adresa de expediere trebuie sa corespundă cu cea din buletinul dumneavoastră), prin transfer bancar în contul indicat (contul IBAN notat în spațiul corespunzător, pe documentul de restituire) sau în contul din care plata a fost făcută prin card, sau sub forma unui bon de cumpărături care poate fi utilizat la cumpărăturile ulterioare, dacă clientul alege această formă de decontare a returnării.

În cazul în care bonprix nu își va realiza obligațiile privind livrarea tuturor produselor comandate în timp de 30 de zile, clientul are dreptul de a rezilia contractul cu efect imediat. 

 

Garanție (reclamații)

Bonprix depune toate eforturile pentru ca mărfurile livrate consumatorului să fie lipsite de defecte și să corespundă comenzii plasate. Compania noastră asigură garanția tuturor produselor comercializate, potrivit dispozițiilor Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora (cu modificările ulterioare) și conform informațiilor privind garanția produselor descrise în certificatul de garanție a produsului, pentru fiecare produs în parte. Dacă produsul nu corespunde, puteți solicita, fără plată, repararea sau înlocuirea produsului. Aceasta va avea loc în termen de 15 zile de la data la care ne-ați informat asupra defectului! Garanția se validează cu certificatul de garanție și cu factura din colet. Articolele cu durată îndelungată de viață, care se defectează în 3 zile lucrătoare de la data cumpărării, vor fi schimbate. Pentru fiecare cerere de garanție se întocmește un proces verbal, care va conține informații privind produsul, data de achiziționare a acestuia, reclamația concretă cu care vă adresați Serviciului de Relații cu Clienții. Declarația de reclamație poate fi transmisă bonprix sub orice formă, cu toate acestea, trimiterea acesteia împreună cu produsul reclamat  poate grăbi procesul de soluționare a reclamație
Pentru mai multe informații, ne puteți contacta prin telefon la (031) 069 11 11, prin fax la (031) 069 11 12 sau prin poştă la adresa bonprix, O.P. 10, C.P. 1057, 200960, Craiova, județul Dolj.

Dacă revendicările sunt justificate, bonprix rambursează , de asemenea, reclamantului cheltuielile asociate cu returnarea bunului reclamat pe baza dovezii costurilor suportate de către reclamant, iar dacă această dovadă nu este furnizată, echivalentul celei mai ieftine opțiuni de livrare oferite de bonprix.

Pentru a beneficia de mijloace extrajudiciare de soluționare a litigiilor, în conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul (UE) nr 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21.05.2013, bonprix indică un link către platforma ODR https://ec.europa.eu/consumers/odr/ și site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor https://anpc.ro/ce-este-sal/  

 

bonprix sp. z o.o.
Lodowa 101

93-232 Łódź, POLAND
NIP(număr de identificare fiscală): 728-013-24-90
KRS (numărul din registrul judiciar național) 0000114651